fredag 7 januari 2011

Dag 7. Sista dan i Hälsingland innan hemfärd

7 januari, fredag.
Sista dagen här hos Ellies mormor och morfar blev en vacker vinterdag som Ellie inledde med att sova till nästan halv tio. Vi måste snabbt vända på dygnen nu innan det är dags för dagis igen till veckan... Vi har hunnit med att hälsa på en av mina kära kompisar här idag och så blev det god middag hos min syrra med familj på kvällen.

DAGENS BILD
Ellie tyckte det var himla kul när hunden Bailey kastade sig vilt i luften efter snöbollar, när vi skulle åka hem från min kompis. Han var lika stor som henne, men hundälskaren Ellie var inte direkt rädd för honom ändå. Respekt för honom hade hon och gillade inte riktigt att han nosade henne i ansiktet, men annars var hon tuff. Fast på kvällen lekte hon med mosters hund Wilma igen och hon hade nog lite lämpligare storlek som lekkompis åt Ellie :)

torsdag 6 januari 2011

Dag 6. Pappa är tillbaka!

6 januari, torsdag. Trettondagen.
Idag kom en efterlängtad pappa tillbaka till oss igen - Ellie kastade sig i hans famn när hon vaknade efter middagsluren och såg att han kommit. En lycklig liten tjej som saknat sin pappa i fyra långa dagar. Nästa gång pappa åker hem till Stockholm igen, då ska mamma och Ellie följa med - det har hon konstaterat flera gånger under de här dagarna :)

DAGENS BILDER
Ellie är gärna med och fixar i köket och här hjälper hon mormor att skala potatis till middagen. Man måste också ta sig en smakbit av alla potatisar innan man börjar laga till dem...

onsdag 5 januari 2011

Dag 5. Softardag

5 januari, onsdag. Trettondagsafton.
Idag var det trettondagsafton, men det har vi inte brytt oss särskilt mycket om. Jag och Ellie har tagit det lugnt hos mormor och morfar, eller i alla fall jag har tagit det lugnt, och känt mig tjock och höggravid - Ellie har haft fullt upp med att leka som vanligt. Hon pysslar och leker med dockor och djur och har verkligen en rik fantasivärld. Det är så kul att titta och lyssna när hon håller på!

Och så har hon drabbats av pappalängtan till och från, det är många funderingar på när pappa ska komma och när man är så liten är det svårt att förstå vad en eller flera dagar betyder. Men nu är det bara en dag kvar tills han kommer upp till oss i Hälsingland igen!

DAGENS BILDER
Ett collage från hallonfrossan som Ellie hade i eftermiddags. Mormor tinade upp ett lass med hallon som Ellie fick hugga in på - det var mumsfilibabba!

Följ min blogg med bloglovin

tisdag 4 januari 2011

Dag 4. Hemstickat urvuxet 70-tal is da shit!

4 januari, tisdag.
Dagens outfit by Ellie: Leisure meets urvuxet 70-tal.
Till ett par bekväma turkosa byxor från KappAhl, har Ellie idag valt att bära en hemstickad kofta (efter mig) i en retromodern 70-talsgul nyans - hon menar att den sitter precis lika bra på en snart 2-årig tjej som på den bebiskropp den var stickad för. Den är ju inte alls för kort eller för trång... Och framhäver magens fina rondör på ett smakfullt sätt. För att ytterligare accentuera den avslappnade 70-talskänslan har hon inga skor, utan väljer den barfota looken.

DAGENS MODEBILDER
är fotograferade i naturlig köksmiljö, med en enkel pocketkamera. Allt för att passa ihop med den lättsamma looken på dagens outfit.

måndag 3 januari 2011

Dag 3. Inte lolit - åka hem


3 JANUARI, MÅNDAG.
Jag har ingen vinterälskande dotter. Hon tjatar inte direkt om att gå ut och frågar jag om vi ska gå ut och leka är oftast svaret: Inte!
Idag lockade jag dock med henne ut på en sparktur och hon verkade relativt ivrig trots allt. Så vi gav oss iväg och jag sparkade oss upp på vägen och påbörjade vår åktur. Efter ungefär 100 meter hör jag en röst som bestämt säger: Inte lolit - åka hem!
Det var den sparkturen.

DAGENS BILDER
Den första bilden visar den måttligt roade Ellie på sparken. Men den lilla friska luft vi fick oss idag räckte ändå för att matta ut henne, för hon somnade sött på sängen efteråt, med några av alla gosedjuren samlade. En av dem är livs levande. Ser ni vilken?

söndag 2 januari 2011

Dag 2. På kalas hos storkusinen

2 januari, söndag.
Nattsuddandet på nyårsafton tog nog ut sin rätt med en dags fördröjning för Ellie, för i natt sov hon som en stock ända till kvart i tio i morse! Sen fick hon vinka hejdå till pappa som åkte tillbaka till Sthlm för att jobba några dagar, medan Ellie och jag stannar kvar på jullov hos mormor och morfar. Det kommer nog bli lite längtan efter pappa innan han kommer tillbaka i slutet av veckan, hon har redan undrat lite om när han ska komma.

Bilden
Vi var på födelsedagskalas hos moster idag och firade yngsta storkusinen till Ellie - han blev 19, så särskilt liten är han inte längre :) Bilden tog jag när Ellie matade mosters vovve Wilma med gurka, som hon åt med lika god aptit som om det vore hundgodis.