lördag 22 januari 2011

Dag 22. Bortbjudna

22 januari, lördag.
Idag var vi bjudna på middag till min kompis som Ellie och jag träffade så ofta när vi var mammalediga samtidigt. Nu var det alldeles för länge sedan sist och en ny bebis har kommit till familjen som vi fick se för första gången idag. Och Ellie tyckte det var himla kul att få leka med Sebastian och nu lekte de faktiskt MED varandra, istället för var och en för sig bredvid varandra som det oftast varit förut.

DAGENS BILDER
Jag tog ett par snabba snapshots med kompaktkameran när de busade i soffan, men det var inte lätt att hinna med för de satt inte stilla många sekunder.

Dag 21. Hjälpreda på jobbet och gravidmage

21 januari, fredag.
Ellie var snorig och trött när vi vaknade och eftersom jag bara jobbar några timmar på fredagar, bestämde jag mig för att hon skulle få hoppa över dagis och jag tog med henne till jobbet för att hämta hem lite material för att kunna jobba hemifrån istället. Planerna att få åka tunnelbana till mammas jobb blev hon mycket uppåt över och väl på jobbet var hon pigg och glad och hade fullt upp med att leka och greja, så jag jobbade undan en hel del innan vi åkte hemåt igen.

DAGENS BILD
Jämfört med förra graviditeten så har jag inte dokumenterat den här något alls i princip. Då fotograferade vi magen varje vecka - den här gången var det första gången idag som jag bad Mattias ta några bilder och jag går precis in i vecka 29... Men så här ser gravidmagen ut nu, och när jag jämför bilder ser jag att den absolut är större än vid denna vecka när jag väntade Ellie. Det skulle inte göra något om växandet stannade av nu... :)

tisdag 18 januari 2011

Dag 17-18. Gräsänkor

17-18 januari, måndag-tisdag.
Nu har vi haft girl power här hemma i ett par dagar, Ellie, jag och katten Astrid, medan hushållets enda manliga tillskott fortbildat sig. Det har gått bra, och även dagis har funkat lite bättre nu i två dagar, hoppas det håller i sig. Men gravidkrämporna blir allt mer framträdande tyvärr och det börjar bli lite jobbigt att lyfta och bära Ellie. Jag har ont i revbenen och ryggen nästan hur jag än sitter, står eller ligger emellanåt. Och det är tre månader kvar!!
Bilderna
Den på fröken E är gårdagens bild - hon är redo för det viktiga uppdraget att gå ner med soppåsen till sopnedkastet. Fascinationen för sopor och sopbilar är lika stark som tidigare...
Sen har vi dagens bild då, en glimt av det som orsakar min värk. Och ikväll har det varit full cirkus där inne.

söndag 16 januari 2011

Dag 15-16. Semmelpremiär och spöregn

15-16 januari, lördag-söndag.
Då har vi haft helg och jobbiga dagislämningar har varit långt borta. Bara lek och skoj med mamma och pappa, och farmor och farfar där Ellie var igår medan jag och Mattias körde en rajd i Bromma Blocks och shoppade. Idag söndag var det helt bedrövligt väder, värsta tänkbara vinterväder med ett par plusgrader och spöregn! Det var ingen lek att försöka gå över vid övergångställena, snön har smält av regnet och det var smärre sjöar i korsningarna.

BILDERNA
Helgens bilder är tagna med den usla kameran i min iPhone och den första visar Ellies allra första kontakt med en semla igår. Hon har nu invigts i semmelätandets ädla konst, dvs att avnjuta semlan med varm mjölk, och det gillade hon! Fast som tur var orkade hon inte äta hela, så jag fick offra mig och åt även resterna av hennes semla :)
Den andra bilden tog jag i morse när hon gjort sig fin med hårband till nattlinnet. Lite Björn Borg-stuk över det hela...