torsdag 24 februari 2011

Dag 55. Avlastning och grattis

24 februari, torsdag.
Weehooo, idag började tjejen som ska vara min vikarie under mammaledigheten att jobba! Känns enormt skönt att kunna börja lämna över och släppa på ansvaret, för eftersom jag är delvis sjukskriven nu har det varit omöjligt att hinna göra allt som ligger på mig, på bara halva tiden. Och weehoo igen - för Mattias som har haft namnsdag idag! Fast som den dåliga sambo jag är hade jag inte koll på det, utan han var tvungen att påminna mig om det...

DAGENS BILDER
Ellie kommer in i totala leklägen emellanåt, då hon leker och pysslar med sina dockor och djur och idag var hon inne i ett sånt läge ända sen jag hämtade henne på dagis och tills det var dags att sova. Det var bara ett avbrott för middag, i övrigt så var hon helt inne i sin lekvärld. Och hon pratar och berättar konstant om vad hon gör och vad som händer i hennes fantasi, och det är så fascinerande att lyssna på henne. På bilderna är det först matning av dockan och sedan måste naturligtvis blajjan bytas, för fyller man på med mat kommer det också ut. Det vet Ellie :)

onsdag 23 februari 2011

Dag 52-54. Börjar bli enformigt det här

21-23 februari, måndag-onsdag.
Börjar bli less på det här. Känns inte som jag gör annat än att klaga på graviditetsbesvär eller att vi är sjuka, men den här veckan har fortsatt likadant för mig. Och nu har Mattias börjat bli hängig också... Jag har varit hemma från jobbet i ett par dagar pga hostan och förkylningen, men jobbat ändå. Men det är i alla fall en väsentlig skillnad att sitta under en filt i sängen och jobba med datorn i knät, jämfört med att göra sig i ordning, ta sig in till stan och sen sitta vid skrivbordet på jobbet. Men för övrigt leker livet :)

BILDERNA
Ja, de två första bilderna är från ikväll och visar dagens stora händelse - när Ellie körde bil på Citygross. Hon var enormt nöjd med att få hoppa in i bilen och köra runt i butiken. Fast helst skulle pappa ha sprungit runt med henne hela tiden och hon blev rätt otålig när bilen stannade och vi fyllde på med varor. -Ellie köra fort fort!! lät det hela tiden inifrån förarhytten på bilen. Och den elektriska frisyren hon fick i bilen gick inte av för hackor heller...

Bilden nedan tog jag igår när pappa skulle föräras med en puss.

söndag 20 februari 2011

Dag 49-51. Mumin, fika och ommålning.

18-20 februari, fredag-söndag.
Jag fortsätter min klagovisa för de här tre lediga dagarna har fortsatt gå i trötthetens tecken, jag känner mig hängig och har fått dras med en otrevlig hosta. Jag är så tacksam över att mamma stannade kvar över helgen, för det har varit en stor avlastning och jag har haft möjlighet att vila.

Medan jag har legat och beklagat mig har Mattias och hans pappa har slitit hela helgen med att måla om vårt vardagsrum och ikväll blev det klart - och resultatet blev jättefint!

BILDERNA
Den övre bilden är från idag, vi tog en liten fotopaus vid Norr Mälarstrand när vi skjutsade mamma till bussen hem till Hälsingland. Fler bilder finns i min fotoblogg.

Fredagsbilden är tagen i Rum för barn på Kulturhuset, dit mamma och jag tog en tur för att Ellie skulle få göra något kul efter att ha varit hemma hängig nästan hela veckan. Det var en Mumin-utställning där och det var ju himla passande eftersom vi läst Mumin som godnattsaga vareviga kväll den senaste månaden... Gårdagens bild tog jag på en fikande Ellie. Hon får sina fixa idéer och i helgen har det varit att "äta fika" i trappan, och fikat är flådigt värre och består av russin och vatten :)