torsdag 17 februari 2011

Dag 47-48. Trött

16-17 februari, onsdag-torsdag.
Ellie har varit fortsatt hemma med mormor de här dagarna med snorig näsa. Idag hade jag tänkt att hon skulle vara på dagis i några timmar i alla fall så att mormor skulle få lite andhämtning, men hon hade inte alls någon lust att gå dit när mormor är på besök. Så det blev hemmalek idag med vilket hon var mycket nöjd med.

Själv har jag varit färdig för slakt när jag kommit hem från jobbet om dagarna, men igår träffade jag barnmorska och läkare och från och med nu är jag halvtidssjukskriven och det känns skönt. Men samtidigt stressande eftersom jag har så otroligt mycket på jobbet nu... I morgon ska jag vara ledig och planen var att jag och Ellie skulle följa med mormor upp till Hälsingland i kväll, men jag fick ställa in de planerna tyvärr när jag kom hem idag. Jag var för trött och pallar helt enkelt inte köra fyra timmar enkel resa och sen tillbaka ensam med Ellie i bilen på söndag. Jag får ont och är för stel och otymplig för att våga mig på det.

BILDERNA
Dagens bild tog jag med iPhonen/Instagram på en tulpan ur buketten jag fick av min käre sambo på Alla hjärtans dag. Och gårdagens bild tog jag genom spegeln på Elliebellie när hon stod och speglade sig.

tisdag 15 februari 2011

Dag 43-46. Feberfritt men inte bra

12-15 februari, lördag-tisdag.
Dagarna har rullat på och från en febrig fredag gick Ellie till en feberfri och pigg lördag, men hon var nog inte riktigt frisk ändå, för nu har hon haft ett några jobbiga nätter med hosta och mycket slem. Så jag kan inte påstå att vi fått sova särskilt mycket på några dagar, för hon har legat mellan mig och Mattias och sparkat ömsom på honom och ömsom på mig. För egen del känns det som att jag vore två månader längre gången i graviditeten, jag känner mig extremt höggravid, har ont, svårt att gå till och från och det är rätt tungt i alla bemärkelser just nu. Har varit fullkomligt slut när jag kommit från jobbet de senaste dagarna.

BILDERNA
Lördagsbilden tog jag när vi letade oss ut i solen en sväng och som synes är det ju tokvinter igen här, usch... Det blev en vääldigt långsam promenad på säkert flera hundra meter, det är ungefär vad jag klarar av :)
Söndagsbilden visar Ellie senaste hårmodet på, typ punkfrissa i motvind.
Måndagsbilden tog jag när lilla fröken gjort sig redo med stövlarna på för att få följa med pappa, som skulle hämta en efterlängtad mormor som kommit till Sthlm för att hälsa på i några dagar. Hon fick dock vänta hemma och det blev en lång väntan innan pappa äntligen hade hämtat mormor vid bussen.
Dagens bild togs efter middagen när Ellie fick sin muta... Hon vill nästan inte äta något alls, men med en glass som belöning lyckades vi få i henne några tuggor mat i alla fall. Hon har fått vara hemma från dagis idag och leka med mormor hela dagen, vilket känns jätteskönt för hon är inte helt frisk den lilla stackaren trots att hon inte har feber längre.