fredag 11 februari 2011

Dag 42. Febrigt

11 februari, fredag.
Ja, den här dagen blev inte riktigt som planerat, för lilla pluttan fick feber igen igår kväll. Ellie var inte riktigt sig själv igår efter dagis, så jag misstänkte att något var på g. Och innan jag lade mig igår vaknade hon ledsen och febrig och ville "sova stola sengen" istället för i sitt rum, och vem har hjärta att säga nej till det? Eftersom Mattias var bortrest med jobbet och jag var gräsänka var det dessutom mysigt att få ha lilla hjärtat bredvid mig i dubbelsängen. Så idag har hon varit trött och hängig, men det har tack och lov inte varit lika illa som härom veckan när hon också hade feber. Hoppas det inte blir värre bara!

DAGENS BILD
En allvarlig blick möter min genom kameralinsen, hon har inte orkat skratta så mycket idag. Nappen och snuttefilten har varit ständiga accessoarer hela dagen.

En annan bild från idag finns här i min andra blogg.

torsdag 10 februari 2011

Dag 39-41. Från resa till jobb till vila


8-10 februari, tisdag-torsdag.
Tre dagar, med helt olika innehåll. Hela tisdagen gick åt till en jobbresa till Göteborg, tåg dit på morgonen och så flyg hem på kvällen - det blev en lång dag. Vilket kändes i kroppen, för på natten när jag skulle försöka sova fick jag värkar. De höll i sig på pass att jag började använda värktimer-appen på iPhonen, men sen gick de över som tur var, så igår var det vanlig jobbdag igen. Fast efter ett samtal med barnmorskan blev jag beordrad några dagars vila, så idag har jag varit hemma från jobbet och det var nog behövligt. Var till sjukgymnasten på förmiddagen, men eftermiddagen sov jag bort och jag har ont av foglossning och magen känns öm. Blir vila i morgon med.

BILDERNA
Igår tog jag Ellie till frissan efter jobbet och hon var jätteduktigt och satt blixtstilla i mitt knä medan frissan klippte håret på henne, så de övre bilderna visar en nyfriserad tjej som nöjd med frisyren försöker pressa sig ner i en legolåda.

De nedre bilderna är från idag när hon var i färd med att klä på sig själv för att åka iväg en sväng. Hon är inne i en period när hon tycker det är kul att klä på sig ytterkläder och låtsas åka bort. När mamma eller pappa ska klä på henne när vi ska gå ut, då är hon däremot hal som en ål och skriker och vill INTE ta på sig kläderna...

måndag 7 februari 2011

Dag 38. En ny tjockisbild

7 februari, måndag.
Jobbdag igen och en bättre dag sett ur foglossningssynpunkt, men jag är så trött! Kunde inte hålla mig vaken när jag läste bok för Ellie efter att vi kom hem från dagis, utan nickade till flera gånger. Hon tyckte mamma var rätt trist som bara ville vila och när jag blundade petade hon upp mina ögonlock :)

Annars var dagens stora händelse att hennes älskade snuttefilt Snusen gick sönder idag. Tyget runt tvättlapparna, där hon sitter och känner med fingrarna hela tiden, har blivit tunnare och tunnare och idag gav det upp. Men jag lagade genom att sy fast en bit tyg där och det var spännande att sitta bredvid och titta på när jag sydde på symaskinen och hon var väldigt entusiastisk över resultatet som tur var.

DAGENS BILD
Jag tyckte det var dags för en ny magbild idag, även om det bara är drygt två veckor sen sist för jag känner själv att det har skett en hel del, magen bara växer och växer och jag blir bara osmidigare och vaggar stelt fram. Är i vecka 31 nu. Men kilomässigt händer det inte så mycket, har inte ens gått upp sju kilo, och det är ju rätt skönt så länge bebisen verkar växa som den ska.

söndag 6 februari 2011

Dag 35-37. Shopping och foglossning

4-6 februari. Fredag-söndag.
En helg har gått och Ellie har varit som vanligt igen, dvs på ett strålande humör, så sviterna efter förra veckans sjukdom verkar definitivt vara borta nu. Själv har jag haft det stora nöjet att få känna på hur rejäl foglossning känns. Väldigt oskönt.

BILDERNA
En lycklig Ellie på väg nerför rutschkanan på gården idag. En lite fredagstrött fröken i tevesoffan med katten Astrid spatserandes över knät och så slutligen en bild från igår när Ellie mycket nöjd provsatt sin nya fåtölj bredvid den nya docksängen som också fick följa med hem från Ikea. Hon är väldigt pysslig och omhändertagande och tar verkligen hand om dockan och denna säng har hon burit fram och tillbaka i lägenheten och bäddat och gjort fint i åt dockan.