fredag 14 januari 2011

Dag 12-14. Inte helt enkelt


12-14 januari, tisdag-fredag.
Vardagen är i full gång igen efter julledigheten, vilket känns när det blev fredag kväll. Är helt slut i kropp och själ och jag känner mig otroligt gravid. Svårt att tänka sig att det är tre månader kvar! Känns mer som tre veckor...

Veckan inte varit helt enkel, för dagis har gått halvbra. Ellie har fortsatt varit ledsen varje dag när vi lämnat, även om det inte varit lika illa som första dagen. Hon har haft några ledsna perioder om dagarna på dagis också, men däremellan har hon lekt och verkat må bra, säger de. Igår kväll när hon skulle lägga sig utbrast hon dock med sorgsen röst och stora ledsna ögon: Mamma åka jobbet, Ellie ledsen... Inte komma mamma...

Usch vad det var hårt att höra. Särskilt som hon upprepade det många många gånger och kom tillbaka till det hela tiden även när vi pratat om annat. Det kändes som hon verkligen ville att jag skulle förstå att hon tyckte det var jobbigt att bli lämnad på dagis om mornarna. Det har ju dock gått väldigt bra förut och hon har verkat trivas så bra, så jag hoppas verkligen att det bara är en tillfällig svacka eftersom hon varit hemma länge över julhelgerna. Men det är många tankar som snurrar i mitt huvud nu.

BILDERNA
De översta är från eftermiddags sen jag hämtat henne tidigt på dagis. Då märktes det inte av några ledsna känslor utan vi lekte för fullt i hennes rum. Den undre är från i förrgår när hon provade min resväska vilket var himla skoj. Hon blev tokbesviken när jag tänkte stänga igen den, för hon ville leka mer i väskan (eller fiskan som hon säger själv).

tisdag 11 januari 2011

Dag 11. Dagisdags igen

11 januari, tisdag.
Vet inte om det är något värt att notera, men idag är det en himla massa ettor i datumet (11/1-11), kommer bara att överträffas den elfte november i år. Annars inleddes dagen på ett hjärtskärande sätt. Ellie skulle ju till dagis för första gången på nästan tre veckor och det gick inget vidare. Det var den värsta lämning jag varit med om, hon blev fruktansvärt förtvivlad när jag skulle gå och grät och skrek hysteriskt efter mamma. Jag trodde mitt hjärta skulle brista när jag var tvungen att vända ryggen till henne och gå därifrån. Jag hörde hennes panikslagna skrik en lång bit på vägen mot tunnelbanan och jag ville bara springa tillbaka och ta hem henne. Men jag bet ihop och när jag ringde en stund senare hade hon i alla fall slutat gråta men var fortfarande ledsen. Dagen hade varit ok sen, men med ett par längtan-attacker efter mamma.

DAGENS BILDER
Ellie och pappa lekte med en ballong ikväll och det var himla skoj. Hon kämpade för fullt för att försöka fånga ballongen och till slut lyckades det! Hon har varit på ett toppenhumör sen jag hämtade henne efter jobbet och jag hoppas att det går bra igen på dagis i morgon efter den första jobbiga dagen.

Dag 8-9. Hem till Stockholm igen

8 januari, lördag.
Vi packade in oss alla i bilen och åkte hem till Stockholm igen, efter 2,5 vecka på vift. Bilresan gick bra, trots att det rådde klass 1-varning längs vägen och ett oväder skulle dra in. Något oväder såg vi aldrig till och det var ingen jättetrafik. Ellie var lugn och sov bort en del av resan och katten sa knappt ett jam på hela resan - och det är ovanligt!

BILDEN
Ellie tyckte det var jättekul att komma hem och hitta alla sina leksaker igen och det var full fart på henne. Något viktigt att notera i bilden är hennes säng i bakgrunden. Det blev nämligen premiär för att sova i sitt eget rum denna dag. Vi flyttade in hennes säng från vårt sovrum och hon var riktigt entusiastisk och hjälpte till att flytta sina grejer. Vet inte riktigt om hon insåg vad flytten av sängen innebar...

9 januari, söndag.
Ellie vaknade inte upp i sitt eget rum idag, men hon somnade trots allt där igår kväll på premiären och sov där till en bit in på natten, innan hon ville komma till vår säng och fortsätta sova där. Sista dagen på jullovet blev lugn och vi gjorde inte många knop.

BILDEN
Vi var ut och lekte en stund på gården och Ellie tyckte det var kul att testa gungor och lekgrejer trots snön.