lördag 29 januari 2011

Dag 25-29. Sjukligt

25-29 januari, tisdag-lördag.
Det är sjukt här hemma. Först blev Ellie helt sänkt för några dagar sen av feber och igår kväll kom turen till mig. Stackars Ellie har till största delen inte orkat göra något annat än att ligga i sängen, förutom ett par tillfälliga toppar när hon varit uppe lite. Trodde det vände igår em, men sen kom febern tillbaka igen mot kvällen. Jag har aldrig sett henne så medtagen, det gör ont i hjärtat att se henne så utslagen.

Så blev det som sagt dags för mig också igår kväll då. Och det i kombination med att vara höggravid med de krämpor som hör till det är ingen hit... Det senast dygnet har jag tillbringat i sängen till största delen och Elliebellie har legat bredvid mig. Nu får vi bara hoppas att Mattias klarar sig, så vi inte ligger här alla tre.

VECKANS BILDER
Några bilder från i veckan, innan flunsan kom till oss. En glad semmelätande tjej och en lika glad hissåkande tjej. För helt plötsligt en dag blev hörnet mot ett skåp i köket en hiss som man kan åka hem till mormor och morfar i... Där i "hissen" har Ellie spenderat långa stunder tillsammans med dockorna och gosedjuren och hon snackar hejvilt om allt som händer. Det är fascinerande att lyssna och ta del av hennes rika fantasivärld! På sista bilden pågår diskning av vällingflaskan.

måndag 24 januari 2011

Dag 24. Spontan teaterkväll

24 januari, måndag.
Idag blev en ovanligt trevlig måndag. Det händer ju inte särskilt ofta nuförtiden att jag och käre sambon gör något på tu man hand, men ikväll fick vi spontant en helkväll. Via en arbetskompis fick vi ett erbjudande om gratis teaterbiljetter ikväll och svärföräldrarna ställde upp som barnvakt med kort varsel, så vi slog till och gick ut och åt också innan föreställningen. Italiensk mysmiddag på Lo Scudettos bakficka Osterian. Väldigt gott!

DAGENS BILD
Teatern vi fick biljetter till var Riktiga män på Maximteatern med Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson. Den har premiär senare i veckan och ikväll var det publikrepetition. Föreställningen var riktigt bra, mycket skratt men med ett djupare budskap också. Klart sevärd och jag är jätteglad att vi fick möjlighet att gå! Man fick inte fotografera under föreställningen, så det blev en publikbild med iPhonen innan det drog igång.

söndag 23 januari 2011

Dag 23. Sol!

23 januari, söndag.
En solig dag idag och vi tog en promenad och packade med oss bröd för att mata fåglarna vid Lillsjön. Isen låg dock tjock nästan överallt, men på ett ställe var det öppet vatten och där fanns det till Ellies stora förtjusning en del änder att mata. Sen blev vi bortskämda med mat lagad av någon annan även ikväll, då vi åt middag hos Ellies farmor och farfar med kusinerna. Ellie åt som en häst, inte minst av efterrätten...

DAGENS BILD
Ellie spanar på änder med pappas armar stadigt placerade runt sig.