tisdag 22 mars 2011

Dag 73-79. Första lediga veckan

14-20 mars, måndag-söndag.
Det har fått bli veckosammanfattningar de senaste veckorna, dagarna går och jag har inte riktigt haft nån lust eller energi till bloggandet. Men hur som helst var det här min första mammalediga vecka och nu har nedräkningen till bebisens ankomst börjat, även om det fortfarande är en månad kvar till beräknat datum... Ellie och jag har tagit det lugnt på mornarna och jag lämnar henne rätt sent på dagis. Sen har jag gått hem och lagt mig och vilat tills det varit dags att hämta henne igen. Det är guld värt att få den där tiden för sig själv och verkligen få ta det lugnt, för jag märker direkt skillnad när jag varit uppe och rört på mig mer - då får jag direkt mycket mer ont i kroppen av foglossningen och sånt. Så jag försöker verkligen ta till vara på de här dagarna.

VECKANS BILDER
Måndag:
ett paket hade kommit på posten till Ellie från mormor och det var med stor iver hon slet upp paketet när vi kom hem. En nappflaska, täcke och kudde till dockan låg i paketet och sen blev det lek resten av eftermiddagen med de grejerna! Ellie pysslar om sina dockor och djur nåt otroligt och bäddar, matar och tar om hand - det är så gulligt att se.
Tisdag: Skrattpaus i trappen. Hon går så försiktigt upp- och nedför trappen nu, så vi har slopat grinden och hon får gå upp själv om hon vill. Och nu när grinden står öppen är det inte längre lika intressant att gå upp heller.
Onsdag: Farmor fyllde år och bjöd på födelsedagsmiddag och kusinerna var också där, vilket Ellie tycker är jättekul!
Torsdag: Redan sen hon behövde stöd av gåvagnen för att gå, har Ellie mer än gärna tagit ansvar för att åka ner med soporna och det intresset håller i sig fortfarande :) Här står Ellie i hissen med blöjpåsen i handen.
Fredag: Vi hade middagsbesök av Ellies kompis Sebastian med familj och hon tyckte det var spännande att få titta på bebisen igen, lillebror Rasmus. Hon är intresserad och försiktig -bådar gott inför att hon ska bli storasyster. På bilden börjar både Ellie och Sebastian bli trötta och napparna är på plats i munnarna :)
Lördag: På 2-årskalas hos fd grannkillen Carl och Ellie smaskar i sig marängsviss. Hon var mycket förväntansfull inför kalaset och inte minst över att han skulle få ett paket. Fullproppad med godsaker och av alla intryck somnade hon som en stock i bilen på väg hem och sov resten av natten.
Söndag: Ellie och katten Astrid ger varandra en god morgon-puss. Astrid som varit livrädd för barn innan Ellie kom har verkligen blivit mycket mer avslappnad och låter Ellie gosa med henne - till en viss gräns. Vi måste fortfarande ha lite koll när Ellie håller på med henne och några minuter efter att den här bilden tog fick sig Ellie en dask i pannan av tassen, när Astrid tyckte att kramandet och klappandet blev lite för mycket.

Jag avslutar med en till gravidbild, det här är ju sista veckorna jag är gravid så det är lika bra att passa på att ta bilder av magen. Efter förlossningen lär jag ju inte vilja att magen syns på bild längre, då är det plötsligt inte lika charmigt med en stor mage... Bilden tog jag framför spegeln med iPhonen i söndags, när jag gått 36 hela veckor av graviditeten och just gått in i vecka 37.