onsdag 27 april 2011

Dag 100. Det blev en kille!

10 april, söndag.
Årets hundrade dag blev dagen när den långa väntan äntligen var över och bebisen bestämde sig för att komma ut. Jag vaknade vid sex-tiden på söndag morgon och kände plötsligt att något kanske var på g. Jag reste mig upp ur sängen och insåg att det definitivt var så när vattnet gick...

Vi ringer barnvakt, gör oss i ordning och åker in till förlossningen på Karolinska ett par timmar senare. I bilen på väg dit får jag den första riktiga värken. Sen kommer värkarna med bara 3-4 minuters mellanrum och efter att CTG var avklarad och de konstaterat att allt var i full gång fick jag skrivas in på förlossningen vid halv tio. Sen rullar det på snabbt och tjugo över tolv på dagen föds vår lilla son! Så den här gången tog det bara sex timmar från det började tills ett barn var fött, förra gången tog det 18!

Jag hade ju varit noga med att det måste förberedas för ryggbedövning direkt för att slippa förra förlossningens smärthelvete. Då kunde inte narkosläkaren komma på flera timmar efter att jag sa till att jag måste få bedövning NU! Den här gången behövde jag inte vänta så länge tack och lov och precis när bedövningen sätts börjar värkarna bli riktigt jobbiga, så det var väldigt vältajmat.

Värkarbetet fortsätter som det ska efter att bedövningen är satt och jag jobbar mig igenom värkarna med lustgasen. Den var min bästa vän förra förlossningen och den är det nu också, skulle inte ha klarat det lika bra utan den! Många säger ju att de inte känner värkarna efter att de fått epiduralen, men så har det inte varit för mig. De har känts mer än väl, men är ändå en helt hanterbar smärta jämfört med innan bedövningen.

Efter 5-10 minuters onda, onda krystvärkar gör så en liten bebis entré i stora världen kl 12.21 den 10 april och pappan viskar lyckligt i mitt öra att det blev en kille! :)

En fin liten kille som fått namnet Ville.


Jag blev för övrigt intervjuad i radio om att jag twittrade under förlossningen och här kan man läsa om det och höra intervjun.

5 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Han är jättefin!
Jag funderade över det, hur i helskotta lyckades du twittra när det var krystvärkar på G. Hahaha, en annan låg och önskade att jag vore någon annanstans just den stunden :P

Sofie sa...

Stort grattis till det lilla söta nytillskottet! Lycka till med livet som 4 :)

Karins fotoblogg sa...

Åh, Välkommen Ville!! Grattis, grattis! Så ljuvlig han är!!! Skönt att förlossningen gick bra!

Ha det så gott nu alla fyra!
kram
(nu ska jag lyssna på intervjuen :) )

Karins fotoblogg sa...

Måste bara berätta att jag har lyssnat på dig nu :D Jätteskoj att höra och du låter väldans trevlig! :)
kram, kram!

Mikabella sa...

Har helt förlorat mig i babybubblan och i lille Valle, dagaran har flugit iväg och jag har inte grattat dig!!! Här kommer då ett försenat och stort stort grattis! Så söt han är! Ettlitet mirakel! Och vilket fint namn! Nästan samma dag kom våra söner och de har matchande namn ;) Ville och Valle. Saknas bara en Viktor ;)

Varma kramar!!!