torsdag 7 april 2011

Dag 94-97. Hopplös väntan

4-7 april, måndag-torsdag.
Dagarna går och inget händer på bebisfronten! Jag som var helt övertygad om att den här bebisen skulle komma tidigare än Ellie gjorde, dvs minst 10 dagar innan beräknad förlossning. Och nu är det 9 dagar kvar och jag har alltså varit gravid längre än förra gången...

Måndag. Efter dagis är vi ute på gården och leker och till Ellies stora lycka kommer grannflickan, som är nästan två år äldre än Ellie och har gått i samma dagisgrupp till alldeles nyligen, ut och leker. Ellie är alldeles salig över att få leka med henne och de har jättekul! Det här är nog första gången som jag ser att Ellie verkligen leker tillsammans med ett annat barn, annars har det mest varit att barnen lekt sida vid sida. Jag blev alldeles varm i hjärtat av att se henne vara så otroligt glad, hon fullkomligen sprudlade och lyckan lyste ur ögonen. Och trots att den andra flickan är så pass mycket äldre funkar de bra tillsammans, säkert mycket tack vare att Ellie är så himla duktig på att prata, de har ju inga problem att kommunicera.

Bilden tog jag när flickorna lämnat sandlådan och förflyttat sig upp i skogen här bredvid husen. De bestämde sig för att sova ute i blåbärsriset över natten, men vi lyckades förmå dem att komma in till slut :)

Tisdag. Också denna dag är lyckan stor för Ellie när hon och grannflickan kommer från dagis samtidigt och de kan leka ute på gården. Ellie är en glad tjej även annars, men jag tror aldrig jag sett henne så här sprudlande och entusiastisk - så otroligt roligt att se! Även pappa hinner hem från jobbet och får se de glada tjejerna, innan vi till slut får slita in dem båda för att få i oss lite middag.

Dagens bild är en ny magbild, jag som hade hoppats att förra veckans var den sista... I 39:e veckan nu, gravid 38+3. Men måtte denna vara den sista maguppdateringen!!

Onsdag. Idag ville farmor och farfar hämta Ellie på dagis, så jag passade på att ringa frissan och fick en klipptid på em. Skönt att få det gjort innan bebisen kommer. Jag gjorde dock misstaget att försöka springa uppför trappan till tbanan, för att hinna med det inkommande tåget eftersom jag var sen. Ni kan ju tänka er synen - en gravid flodhäst med fogar som värker, och som dessutom har svårt att stödja på ena foten, som försöker springa uppför en trappa... Men jag hann med tåget! Dock fick jag lida resten av dagen, kunde knappt gå när jag skulle kliva av tunnelbanan. Lyxigt kändes det i alla fall att få sitta hos frissan och får håret tvättat och klippt, när jag väl tagit mig dit.

Dagens bild visar Ellie redo för utflykt på dagis. När jag lämnade henne skulle hon och några till kompisar få ut på äventyr och åka tunnelbana och buss, något hon tydligen tjatat om en del. Så hon vinkade glatt hejdå till mig när jag gick.

Torsdag. Dagens aktivitet var att ta mig iväg med katten Astrid till veterinären. Hon har hållit på och nyst länge och det låter som hon är lite täppt i ena näsborren, så det blev en undersökning plus vaccination mot kattpest och kattsnuva när vi ändå var där. Hon var jätteduktig och lät veterinären peta runt med en tops i näsborrarna utan att protestera. Inget konstigt hittades dock, förutom att hon nös och verkade mer irriterad i ena näsborren, så jag ska prova med näsdroppar varje kväll i en vecka och se om det hjälper. Det kan ju bli intressant att lyckas droppa in det...

Dagens bild är från i morse när Ellie kröp ihop i babysittern, som hon är helt galen i att provsitta, och låg och tittade på film i min iPhone.

1 kommentar:

Nilla sa...

Stort GRATTIS till lillkillen. Hoppas att allt gick bra, och att Ellie numera är en stolt storasyster.
Kram